Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | zelený chřest | 100 g | bílý chřest | 100 g |
pórek | 170 g | mrkev | 70 g | petržel | 1 ks |
vejce | 1 ks | sůl | dle chuti |
Chřestová sezóna je v plném proudu a ani já neodolala, když mi teta volala, že má možnost mi jej dovést, neváhala jsem ani vteřinu, polévka z chřestu je výborná a ráda pracuji se sezónní zeleninou.
Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, pórek, petržel, zalijeme připraveným vývarem z chřestu, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařený bílý a zelený chřest, rozmixujeme do hladka, přepasírujeme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a ještě krátce povaříme.
Bílý chřest jsem oloupala, u zeleného jsem jen odlomila dřevnaté konce a i ty jsem použila pro přípravu polévky, chřest jsem vařila 15 minut. Po uvaření jsem jej vložila do studené vody a vývar z něj použila na základ polévky. Dřevnaté konce jsem do polévky nepřidala.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI