Ingredience: | |||||
*zeleninový vývar | 1 l | České Ghíčko Bio | dle potřeby | malá šalotka | 3 ks |
bílý chřest | 200 g | žloutek | 2 ks | rýžová smetana Soyatoo | 150 g |
muškátový oříšek | dle chuti |
Na polévku z bílého z chřestu jsem měla již delší dobu velkou chuť a musím říct, že tato je tedy velmi povedená a už se těším, až si ji znovu zopakujeme. Původně měla být ze zeleného chřestu, ale strejda si mě dle jeho slov zkusil vyzkoušet a udělal mi drobné úpravy v mé objednávce. Místo zeleného chřestu přivezl bílý a přivezl pár dalších perliček, abych se dle jeho slov nenudila, takže no počkej.
Když jsem bílý chřest viděla, polila mě horkost při představě s jeho loupáním, zkusila jsem svojí oblíbenou škrabku a chvála bohu to zvládla bez problémů a chřest byl oloupán během pár vteřin a já už se nemohla dočkat velkého finále.
Na Ghí jsem orestovala 3 malé šalotky, zalila zeleninovým vývarem, přidala oloupaný, rozkrájený bílý chřest, chřest jsem vařila 5 minut, mezitím jsem si rokvrdlala 2 žloutky s rýžovou smetanou soyaoo a po 5 minutách jsem polévku rozmixovala tyčovým mixérem, všlehala směs žloutků se smetanou, povařila za stálého míchání, ochutila jsem muškátovým oříškem. Můžeme přidat i pepř.
*Zeleninový vývar - mrkev, petržel, řapíkatý celer - rozmixovat a použít do polévky. Inspirovala jsem se na webu fresh.iprima.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI