Polévka z bílého chřestu zpět

Ingredience:
*zeleninový vývar1 lČeské Ghíčko Bio dle potřebymalá šalotka3 ks
bílý chřest200 gžloutek2 ksrýžová smetana Soyatoo150 g
muškátový oříšek dle chuti
*zeleninový vývar 1 l, České Ghíčko Bio dle potřeby, malá šalotka 3 ks, bílý chřest 200 g, žloutek 2 ks, rýžová smetana Soyatoo 150 g, muškátový oříšek dle chuti

Příprava

Na polévku z bílého z chřestu jsem měla již delší dobu velkou chuť a musím říct, že tato je tedy velmi povedená a už se těším, až si ji znovu zopakujeme. Původně měla být ze zeleného chřestu, ale strejda si mě dle jeho slov zkusil vyzkoušet a udělal mi drobné úpravy v mé objednávce. Místo zeleného chřestu přivezl bílý a přivezl pár dalších perliček, abych se dle jeho slov nenudila, takže no počkej.

Když jsem bílý chřest viděla, polila mě horkost při představě s jeho loupáním, zkusila jsem svojí oblíbenou škrabku a chvála bohu to zvládla bez problémů a chřest byl oloupán během pár vteřin a já už se nemohla dočkat velkého finále.

Na Ghí jsem orestovala 3 malé šalotky, zalila zeleninovým vývarem, přidala oloupaný, rozkrájený bílý chřest, chřest jsem vařila 5 minut, mezitím jsem si rokvrdlala 2 žloutky s rýžovou smetanou soyaoo a po 5 minutách jsem polévku rozmixovala tyčovým mixérem, všlehala směs žloutků se smetanou, povařila za stálého míchání, ochutila jsem muškátovým oříškem. Můžeme přidat i pepř.

2016-04-25 Polévky

Poznámka

*Zeleninový vývar - mrkev, petržel, řapíkatý celer - rozmixovat a použít do polévky. Inspirovala jsem se na webu fresh.iprima.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI