Ingredience: | |||||
střední červená řepa | 3 ks | menší ibule | 1 ks | střední mrkev | 2 ks |
celer | 3 řapíky | brambory | 250 g | řeřicha + na ozdobení | hrst |
směs sušeného koření (petrželka, pažitka, libeček) | dle chuti | vývar | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | mléko či smetana | 100 ml | kozí sýr | na ozdobení |
Když jsem byla s manželem na večeři, na kterou mě pozval, jako dárek k narozeninám, měli jsme výbornou polévku z červené řepy a kozím sýrem. Kombinace chutí byla výborna, že jsem si řekla, že ji musím vyzkoušet i doma. I když červenou řepu až tak ráda nemám, musím říci, že ji pomalu přicházím na chuť a objevuji její skrytý potenciál.
Červené řepy si nejprve uvaříme. Dáme je do tlakového hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme cca 35 minut. Poté je oloupeme a dáme stranou. Mezitím vylijeme vodu po vaření řepy a v tlakovém hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, celer a brambory. Zeleninu osmahneme až bude mít zlatavou barvu. Zeleninu zalijeme vývarem, tak aby byla ponořena tak akorát a necháme vařit cca 5-7 minut. Poté přidáme červenou řepu, osolíme, opepříme a přidáme směs koření (petržel, pažitka, libeček) a hrst řeřichy. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Polévku zjemníme přidáním mléka či smetany. Při podávání ozdobíme plátky kozího sýra a řeřichou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI