Ingredience: | |||||
pancetta (zauzená slanina) | 100 g | bílá cibule (nebo 400 g klasické žluté) | 700 g | extra panenský olivový olej | 2 lžíce |
kuřecí vývar | 1,3 l | krájená konzervovaná rajčata | 1 plechovka | bazalka | dle chuti |
nastrouhaný parmazán | 4 lžíce | sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | špetka |
Recept je z kuchařky Dieta po italsku, kterou jsem znovuobjevila po poměrně dlouhé době. Ne že bych začala držet nějakou extra dietu. Ale protože se poslední dobou cítím trochu víc unavená a bez energie, tak jsem se rozhodla, že na to zkusím jít i přes jídlo a začnu si víc hlídat co a kolik toho vlastně sním. Tahle kuchařka je super tím, že dieta v tomhle podání neznamená žádné velké omezování surovin, ale klade důraz na to, aby byly kvalitní a abyste jedli menší porce. Tak si můžete dopřát i těstoviny, pizzu, nebo právě tuhle polévku, ve které je za jiných okolností velmi nedietní italská slanina.
Cibuli jemně nakrájejte. Já jsem dělala slabá čtvrtkolečka. Pancettu dejte do většího hrnce a na střední stupeň ji zhruba dvě minutky restujte, aby pustila tuk. Pak přidejte olej a cibuli a na mírném stupni ji restujte, dokud není lehce hnědá. Zabere to tak půl hodiny, občas ji promíchejte. Když cibule chytne hezkou barvu, přilijte rajčata, vývar, osolte a opepřete a nechte půl hodiny vařit tak, aby polévka lehce probublávala. Po půl hodině polévka hezky zhoustne, to je čas přidat bazalku a pak už můžete servírovat. Na talíři ještě posypejte lžící parmazánu. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI