Polévka z jarních cibulek a tymiánu zpět

Ingredience:
jarní cibulka1 svazekolivový olej2 lžícemáslo oříšek
malá syrová brambora1 kskuřecí vývar300 mlčervený vinný ocet1/2 lžičky
sušený tymián1 lžičkačesnek1 stroužekhrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chutitoust k podávání
jarní cibulka 1 svazek, olivový olej 2 lžíce, máslo oříšek, malá syrová brambora 1 ks, kuřecí vývar 300 ml, červený vinný ocet 1/2 lžičky, sušený tymián 1 lžička, česnek 1 stroužek, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti, toust k podávání

Příprava

Polévka z jarních cibulek je lahodná, rychlá a plná vitamínů, protože ji nevaříte dlouho. Díky jarní cibulce má polévka specifickou chuť, kterou ještě zvýrazníte, pokud přidáte trochu červeného vinného octa. Pokud se tedy chcete naladit na jarní vlnu, je tato polévka dobrou volbou.

V hrnci si rozehřejeme olej s máslem, přidáme pouze bílé části nakrájené cibulky a pomalu opékáme asi tak pět minut. Poté přidáme najemno nastrouhanou bramboru a opět restujeme. Po chvíli zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, česnek, tymián a dobře provaříme. Nakonec přidáme nakrájené zelené části cibulek, které lehce povaříme. Na závěr přidáme čajovou lžičku octa pro výraznější chuť polévky.

Vše rozmixujeme dohladka. Servírujeme např. s opečeným toustem a sekanou jarní cibulkou, můžeme zakápnout extra panenským olivovým olejem.

2017-05-03 Polévky

Poznámka

Inspirace: www.ona.idnes.cz

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI