Ingredience: | |||||
větší kedlubna | 1 ks | mrkev | 3 ks | střední brambora | 1 ks |
menší cibule | 1 ks | lučina nebo tučný jogurt | 4 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | čerstvý tymián | několik snítek | olej | trochu |
máslo (ideálně Ghí) | 1 lžíce | bylinky | dle chuti |
Ještě pár receptů a můžu vydat kuchařku Polévka stokrát jinak. Minimálně kategorii zeleninové krémové už mám plně obsazenou. Dnes na mě koukala z lednice smutná kedlubna, tak jsem ji využila a mrkví nikdy nic nezkazíte.
Veškerou zeleni oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny si oddělte stranou. Zeleninu lehce orestujte na rozpálené oleji a zalijte vodou, osolte a opepřete dle chuti a také přidejte lístky tymiánu. Vařte do měkka. Když je zelenina měkká, můžete ji lehce několikrát promixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné. Do hotové polévky přimíchejte lučinu a nebo jogurt, nechte rozpustit, ale již nevařte.
Na menší pánvičce nechte na másle zkaramelizovat zbývající mrkev a kedlubnu, poté podlijte několika lžícemi vody a duste tak aby byla zelenina na skus. Hotovou zeleninu lehce osolte a přidejte čerstvé bylinky. Přidejte do hotové polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI