Polévka z kořenové zeleniny s quinoy zpět

Ingredience:
mrkev4 kspetržel2 ksceler3 řapíky
cibule1 ksčesnek1 stroužekdýně hokaido100 g
citron1/4 ksmáslo1 lžícenastrouhaný zázvor2 lžičky
sůl dle chutipepř špetkajalovec3 kuličky
nové koření2 kuličkybobkový list2 ksnasekaný koriandr2 lžíce
vývarcca 3/4 lmléko100 mlquinoa dle potřeby
mrkev 4 ks, petržel 2 ks, celer 3 řapíky, cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, dýně hokaido 100 g, citron 1/4 ks, máslo 1 lžíce, nastrouhaný zázvor 2 lžičky, sůl dle chuti, pepř špetka, jalovec 3 kuličky, nové koření 2 kuličky, bobkový list 2 ks, nasekaný koriandr 2 lžíce, vývar cca 3/4 l, mléko 100 ml, quinoa dle potřeby

Příprava

Jak už bylo řečeno kolikrát, tak polévka je grunt, kdo jí nejí, ten je špunt. Dnes tedy variace na další druh zeleninové polévky, která díky své konzistenci a obsahu surovin, vydá i za hlavní jídlo.

Máslo rozpusťte v tlakovém hrnci a pak na něm osmahněte cibuli, přidejte česnek a po minutě i všechnu zeleninu, nakrájenou na stejně velké kostky (mrkve, petržel, celer, dýně,) přidejte také 1/4 omytého citronu a koření (jalovec, nové koření, bobkový list) nejlépe zabalené do gázy zavázané nití, abyste nemuseli koření z polévky složitě lovit. Podlijte vývarem, tak aby byla zelenina ponořená, ale ne více a nechte vařit v tlakovém hrnci 10 minut.

Poté jej opatrně otevřete, přidejte nasekaný koriandr a zázvor, sůl, pepř a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je třeba polévku rozředit, tak použijte k rozředění a zjemnění mléko a provařte. Pokud je třeba tak dosolte. Podávejte s quinoy uvařenou dle návodu.

2016-02-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI