Ingredience: | |||||
krůtí krk | 1 ks | mrkev | 2 ks | petržel | 1 ks |
cibule | 1 ks | celer | kousek | libeček | dle chuti |
muškátový květ | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
voda | dle potřeby | hraška na zahuštění | dle potřeby | domácí nudle | dle potřeby |
hrášek | dle chuti |
Když přijede vnouček, vývar mu už nestačí a chce vždy a odmalička jen polévku s domácí hraškou a tak je polévka zase na jiný způsob a moc chutná.
Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Vodu necháme jen dlouze táhnout. Po půl hodině dáme vařit pokrájenou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme a pokrájíme. Zahustíme domácí hraškou, dochutíme pepřem, solí a lžící másla. Povaříme, přidáme pokrájenou zeleninu a maso. Zdobíme libečkem, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
Z uvedených surovin připravíte cca 2,5 l polévky. Na zítra pro vnoučka přidám rozvařit domácí hrašku na zahuštění, takže polévka je podobná kaldounu, někdy přidám i povařené domácí nudle.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI