Polévka z mungo fazolí a kořenové zeleniny s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
předem namočené a uvařené mungo fazolkycca 1 hrnekcibule1 ksvětší brambora1 ks
tuřín1 ksmrkev2 kspetržel1 ks
medvědí česnek6 lístklůkmín dle chutisůl dle chuti
sušená zeleninová směs dle chutivoda dle potřeby
předem namočené a uvařené mungo fazolky cca 1 hrnek, cibule 1 ks, větší brambora 1 ks, tuřín 1 ks, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, medvědí česnek 6 lístklů, kmín dle chuti, sůl dle chuti, sušená zeleninová směs dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Eliška nemá ráda čočkovou polévku, tak jsem pro tentokrát vyzkoušela místo čočky dát mungo fazolky, a ještě si řekla o přidání. Hurááá...Honila je lžící v talíři jak divá a hulákala: Kde je ta kulinka? (smích) Nakonec lžičku odložila a vše dojedla prstíky.

Cibuli si nakrájíme na jemno a necháme zpěnit na másle. Přidáme nakrájenou mrkev, tuřín a petržel. Po chvíli podlijeme vodou, přidáme brambory, osolíme, přidáme kmín, lžíci sušené zeleninové směsi a vaříme vše do měkka. Poté přidáme uvařené mungo fazolky, nakrájený medvědí česnek, chvíli ještě povaříme a máme hotovo.

2016-10-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI