Polévka z pečené červené řepy se špetkou štěstí zpět

Ingredience:
menší červené řepy3 ksvoda/vývar500 mlzakysaná smetana1 kelímek
máslo100 gstředně velká cibule1 ksčesnek3 stroužky
himalájská sůl dle chutikoření Štěstí Sonnentor dle chuti
menší červené řepy 3 ks, voda/vývar 500 ml, zakysaná smetana 1 kelímek, máslo 100 g, středně velká cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, himalájská sůl dle chuti, koření Štěstí Sonnentor dle chuti

Příprava

Polévky z pečené zeleniny mně osobně chutnají mnohem více, než klasické a hlavně, hlavně jejich příprava je naprosto bezpracná a takové recepty mám ze všeho nejradši.

Se Sofinkou potřebujeme doplňovat železo a co si budeme povídat, červená řepa ho má nejvíce. Takže i když se s ní moc nekamarádím, řekla jsem si, že mi v této podobě bude určitě chutnat.

A jak to dopadlo? Se Sofinkou jsme obě doslova vylízaly talíř.

V první řadě si rozpálíme troubu na 180°C.

Červenou řepu očistíme, oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a naskládáme na plech, který vypodložíme pečícím papírem.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme na plech k řepě. To samé uděláme i s česnekem, který ale nekrájíme. Celý ho dáme k ostatním surovinám na plech.

Co nejvíce zeleninu poklademe tenkými plátky másla a posypeme Štěstím.

Koření od Sonnentoru s názvem Štěstí obsahuje kousky cibule, bazalku, dobromysl, červenou řepu, růžový pepř, pomerančovou kůru, měsíček květ, lékořici a ajurvédskou kouzelnou sůl. Pro tuto polévku mi proto přišlo více než vhodné.

Pečeme na 180°C přibližně 50-60 minut, dokud řepa hezky nezměkne. Pravidelně hlídáme, aby se nám cibule nespálila do černa.

Po upečení přemístíme veškerý obsah pekáče do stolního mixéru. Osolíme. Postupně přiléváme vodu/vývar a zároveň opatrně mixujeme až do konzistence, se kterou budeme spokojení.

Já mám ráda hodně hutné polévky, takže jsem ji nechala hustější.

Při podávání dozdobíme lžící zakysané smetany a ještě posypeme špetkou Štěstí.

Přeji dobrou chuť!

2018-09-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI