Ingredience: | |||||
menší červené řepy | 3 ks | voda/vývar | 500 ml | zakysaná smetana | 1 kelímek |
máslo | 100 g | středně velká cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
himalájská sůl | dle chuti | koření Štěstí Sonnentor | dle chuti |
Polévky z pečené zeleniny mně osobně chutnají mnohem více, než klasické a hlavně, hlavně jejich příprava je naprosto bezpracná a takové recepty mám ze všeho nejradši.
Se Sofinkou potřebujeme doplňovat železo a co si budeme povídat, červená řepa ho má nejvíce. Takže i když se s ní moc nekamarádím, řekla jsem si, že mi v této podobě bude určitě chutnat.
A jak to dopadlo? Se Sofinkou jsme obě doslova vylízaly talíř.
V první řadě si rozpálíme troubu na 180°C.
Červenou řepu očistíme, oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a naskládáme na plech, který vypodložíme pečícím papírem.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme na plech k řepě. To samé uděláme i s česnekem, který ale nekrájíme. Celý ho dáme k ostatním surovinám na plech.
Co nejvíce zeleninu poklademe tenkými plátky másla a posypeme Štěstím.
Koření od Sonnentoru s názvem Štěstí obsahuje kousky cibule, bazalku, dobromysl, červenou řepu, růžový pepř, pomerančovou kůru, měsíček květ, lékořici a ajurvédskou kouzelnou sůl. Pro tuto polévku mi proto přišlo více než vhodné.
Pečeme na 180°C přibližně 50-60 minut, dokud řepa hezky nezměkne. Pravidelně hlídáme, aby se nám cibule nespálila do černa.
Po upečení přemístíme veškerý obsah pekáče do stolního mixéru. Osolíme. Postupně přiléváme vodu/vývar a zároveň opatrně mixujeme až do konzistence, se kterou budeme spokojení.
Já mám ráda hodně hutné polévky, takže jsem ji nechala hustější.
Při podávání dozdobíme lžící zakysané smetany a ještě posypeme špetkou Štěstí.
Přeji dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI