Polévka z pečené dýně zpět

Ingredience:
máslová nebo hokaido dýně500 gmrkev2 ksjablíčko1 ks
červená kari pasta/lžička kari1 lžičkašalotka1 ksčesnek2 stroužky
chilli paprička dle chutimáslo1 lžícezeleninový vývar dle potřeby
33% smetana dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
olivový olej pár kapek
máslová nebo hokaido dýně 500 g, mrkev 2 ks, jablíčko 1 ks, červená kari pasta/lžička kari 1 lžička, šalotka 1 ks, česnek 2 stroužky, chilli paprička dle chuti, máslo 1 lžíce, zeleninový vývar dle potřeby, 33% smetana dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej pár kapek

Příprava

Nemám moc ráda oranžovou barvu, ale tu dýňovou zbožňuju.  Nejradši mám dýni pečenou na másle, třeba jako přílohu k masu, ale v tomhle počasí je asi nejlepší polívka z pečený dýně, pěkně na zahřátí.

Dýni oloupeme /hokaido nemusíme/, nakrájíme na větší kusy, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 180 stupňů asi na 35 minut. V hrnci na másle zpěníme šalotku, nasekanej česnek, přidáme kari pastu a necháme ji hezky rozvonět. Pak přihodíme pečenou dýni, mrkev, nakrájený jablíčko, sůl i pepř a restujeme do zlatova. Já ji miluju ostřejší, takže do základu přidávám ještě nasekanou chilli papričku. Zalijem to vývarem, uvaříme do měkka a rozmixujeme tyčákem do hladka. Nakonec ji zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a podáváme třeba s čerstvou řeřichou a opraženýma dýňovýma semínkama.

2016-11-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI