Polévka z pečené muškátové dýně zpět

Ingredience:
muškátová dýně1/2 ksstroužek česneku3 kszeleninový vývar/voda500 ml
drcený kmín1 špetkasůl1 špetkamáslo1 kousek
velká cibule1 kssmetana na dozdobení
muškátová dýně 1/2 ks, stroužek česneku 3 ks, zeleninový vývar/voda 500 ml, drcený kmín 1 špetka, sůl 1 špetka, máslo 1 kousek, velká cibule 1 ks, smetana na dozdobení

Příprava

Zvolila jsem tentokrát dýni muškátovou, protože jsem nemohla najít žádný pořádný recept, zjistila jsem, že není tolik známá a málo se používá. Dočetla jsem se ale, že je chuťově nejkrémovější a vzhledově se mi líbila nejvíc. 

Oloupeme dýni...bože můj to je strašná pakárna!
Nakrájíme na kostky a rozložíme na plech. Přidáme oloupaný česnek a cibuli nakrájenou na 4 čtvrtky a posypeme drceným kmínem. Přidáme plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě na 200° asi tak 20 minut. Pečenou díni se všemi ingrediencemi přendáme do většího hrnce, zalijeme horkou vodou a rozmixujeme dohladka. Můžeme lehce dochutit kmínem a solí. Na talíři dozdobíme lžíčkou kvalitní smetany a můžeme podávat. Je to jednodušší, než by člověk čekal.

Dobrou chuť!


2015-11-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI