Ingredience: | |||||
středně velká červená řepa | 5 - 6 ks | cibule | 2 ks | česnek | 5 stroužků |
rostlinný olej | dle potřeby | tymián | několik snítek | pomeranč | 1 ks |
kešu | hrst | zeleninový vývar | 750 ml | umeocet nebo jablečný ocet | dle chuti |
pepř | špetka | sůl | dle chuti | ||
Cizrnové vafle: | |||||
cizrnová mouka | 1 a 1/2 hrnku | voda | 1 hrnek | rostlinný olej | 2 lžíce |
římský kmín | 1 lžíce |
Po famózní letní polévce z grilované zeleniny jsem se rozhodla aplikovat stejný postup i na polévku typicky podzimní. Krém z pečené červené řepy je lehce nasládlý a po řepě krásně zemitý a ta jeho barva, odežene každý podzimní splín. Jeho chuť skvěle doplňují křupavé cizrnové vafle s římským kmínem. Nebojte se krém doplnit třeba lžící zakysané smetany, nebo kokosové šlehačky, krásně zjemní chuť pečené řepy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI