Ingredience: | |||||
velký květák | 1 ks | česnek | 1 palice | olivový nebo slunečnicový olej | dle potřeby |
metá uzená paprika | dle chuti | sůl | dle chuti | máslo nebo ghí | dle potřeby |
mrkev | 2 - 4 ks | pórek | 1 ks | uvařená cizrna | 250 g |
zeleninový vývar nebo horká voda | 2 l | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
citronová šťáva | dle chuti |
Polévka zajímavé a nevšední chuti díky uzené paprice. Můžete ji uvařit s cizrnou, která dobře zasytí, ale i bez ní je výtečná a zase lehčí.
Do trouby předehřáté na 200°C dáme na plechu vyskládané rozebrané růžičky květáku a oloupané stroužky česneku, pokapané olejem, osolené a pospané paprikou. Pečeme asi 40 minut.
V polévkovém hrnci orestujeme mrkev a pórek, osolíme. Vložíme pečený květák s česnekem, část si ponecháme stranou na servírování, cizrnu a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10 minut a pak ponorným mixérem rozmixujeme. Osolíme a opepříme podle potřeby, můžeme použít i citronovou šťávu na dochucení.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI