Polévka z pečených kaštanů zpět

Ingredience:
jedlé kaštany250 gmenší cibule1 kszázvor2 plátky
máslo30 gceler2 řapíkyzeleninový vývar1 l
mléko100 mlkaštanová mouka2 lžícesůl dle chuti
pepř špetka
jedlé kaštany 250 g, menší cibule 1 ks, zázvor 2 plátky, máslo 30 g, celer 2 řapíky, zeleninový vývar 1 l, mléko 100 ml, kaštanová mouka 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Chuť a vůni pečených kaštanů mám spojenou s Vánocemi. Obvykle jsem si je dávala na vánočních trzích, kde se pekly přímo v rozpálené peci. Ještě horké jsem je loupala a nemohla se dočkat, až je ochutnám. A protože se zima nezadržitelně blíží, rozhodla jsem se, že si kousek Vánoc přenesu domů už teď.

Kaštany nařízneme na vypouklé straně do křížku. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Kaštany by měly začít praskat. Jakmile jsou kaštany upečené, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky. Mezitím si na másle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme nakrájený zázvor, celer, kaštany a ještě chvilku restujeme. Vše zalijeme vývarem a vaříme až budou kaštany měkké. Polévku rozmixujeme na hladký krém. Nakonec polévku zahustíme kaštanovou moukou, kterou jsme si rozmíchali v mléce. Ještě chvilku provaříme, ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

2014-11-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI