Polévka z pečených rajčat zpět

Ingredience:
rajčatacca 400 - 500 golivový olej (s bazalkou) dle potřebyvývar200 ml
plnotučné mlékocca 150 mltřtinový cukr dle chutisůl dle chuti
malá bageta dle potřebymozzarella1 balení
rajčata cca 400 - 500 g, olivový olej (s bazalkou) dle potřeby, vývar 200 ml, plnotučné mléko cca 150 ml, třtinový cukr dle chuti, sůl dle chuti, malá bageta dle potřeby, mozzarella 1 balení

Příprava

Ve chvíli, kdy se mi doma začnou hromadit rajčata, ráda připravuji tuto polévku. Zejména v tomto zimním období mi čerstvá rajčata příliš nejedou. Nemají žádnou chuť a tak když je já nebo manžel koupíme, často leží v lednici a nikdo se nemá k jejich spotřebě. Pečením z rajčat "dostaneme" veškerou chuť, kterou nabízejí a do polévky není zapotřebí "na přilepšenou" žádné pyré nebo konzervovaná rajčata. Navíc je to opravdu velmi jednoduchá záležitost, která zabere minimum času stráveného v kuchyni.

1. Rajčata omyjte a seřízněte na straně s "bubákem". Vložte do pekáče, zasypte solí, zakápněte olejem a pečte a zakryté na 200 stupňů alespoň 30 minut. 

2. Poté pečte odkryté dalších 15 - 25 minut. 

3. Z rajčat stáhněte slupky (mělo by to jít velmi lehce) a obsah pekáče včetně vody z rajčat přemístěte do hrnce. 

4. Rozmixujte

5. Hrnec dejte na plotnu. Přidejte vývar, mléko a dochuťte solí a třtinovým cukrem. 

6. Podávejte s olivovým olejem a bagetkou zapečenou s plátkem mozzarelly.

TIP: Spolu s rajčaty můžete upéct i pár stroužků česneku, který poté rozmixujete spolu s dužinou. 

TIP: Dochutit také můžete čerstvou bazalkou nebo mletým pepřem. 

 

2018-01-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI