Ingredience: | |||||
bulvy feniklu | 2 ks | olivový olej | 100 ml | střední rajčata | 8 ks |
chilli paprička | 1 ks | cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
bazalka | 1 svazek | zeleninový vývar | 1,5 l | vařená cizrna | 200 g |
pepř | 1 špetka | sůl | 1 špetka |
Kuchařek mám doma asi milion. V létě nejčastěji sahám po těch středomořských, taky kdy jindy v Čechách je dostatek sladkých a na sluníčku uzrálých rajčat, lilků a spol. V kuchařce Alla Fratelli: how to eat Italian, jsem našla tento recept na polévku z pečené zeleniny. A protože není většího milovníka fenyklu, než jsem já, nemohla jsem polévku nevyzkoušet. Krátkou recenzi knížky naleznete tady.Podobný recept už jsem zkoušela dle Yotama Ottoleghi a musím říci, že předpečení / grilování zeleniny posune obyčejnou polévku na božskou manu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI