Polévka ze sladké brambory zpět

Ingredience:
sladká brambora1 ksmrkev3 kscibule1 ks
hovězí vývar1 lmáslo30 gzakysaná smetana (190 g)1 balení
šťáva z menšího citronu1 kshladkolistá petržel několik lístkůsůl špetka
pepř špetka
sladká brambora 1 ks, mrkev 3 ks, cibule 1 ks, hovězí vývar 1 l, máslo 30 g, zakysaná smetana (190 g) 1 balení, šťáva z menšího citronu 1 ks, hladkolistá petržel několik lístků, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Sladká brambora, jinak také batát. Pochází z Ameriky a často se objevuje i v jejich  receptech. 

Zatím jsem zahlédla recepty na batátové hranolky, plněné batáty, ale hlavně na polévky. Proto jsem se rozhodla jeden z nich vyzkoušet. Konzumace krémové polévky je navíc skvělý způsob, jak se v tomto studeném počasí zahřát! Neváhejte a vyzkoušejte! Tato má v sobě i mrkev. A dobře víme, co se o ní říká. :)

Bramboru, mrkev i cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Rozpusťte v hrnci na mírném ohni máslo a přidejte nakrájenou zeleninu. Tu nechte osmahnout, po dobu přibližně 5 a 8 minut. Tuto směs zalijte připraveným horkým vývarem, přiveďte k varu a pozvolna vařte asi 30 minut. Poté zeleninu v hrnci rozmixujte mixérem na pyré a nechte vychladnout. Po vychladnutí přeneste hrnec opět na plotnu a do pyré pomalu přidejte zakysanou smetanu a šťávu z citrónu. Za stálého míchání pomalu zahřívejte, ale nenechte polévku bublat. Přisypte sůl a pepř podle chuti. Ozdobte nasekanou petrželkou, zakápněte zakysanou smetanou, posypte namletým pepřem a podávejte. 

2014-03-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI