Ingredience: | |||||
zelí Pak choi | 2 ks | malá cuketa | 1/2 ks | cibule | 1 ks |
zeleninový vývar | 1,2 l | drcený kmín | dle chuti | sůl | dle chuti |
máslo | 2 lžíce | olej | 1 lžíce | pohanková hladká mouka | 2 lžíce |
nakrájené domácí uzené | hrst |
Doufám, že se na mne Asiaté nebudou zlobit, když jsem Pak Choi použila pro tuto polévku. Většinou se používá jako salát nebo v polévce Pho či v Kimči. Jenže to by moje děti nejedli, tak jsem přistoupila k mixování. Chuť syrového Pak Choi připomíná naše zelí bílé a koupit ho můžete i pod názvy Chinese cabbage nebo Bok choy. U nás by se měl používat název čínské zelí, ale lidi ho často zaměňují se zelím pekingským. Obsahuje zejména vitamin C a A.
Na směsi másla a oleje osmažíme nakrájenou cibuli, cuketu a zelí a okmínujeme. Vše restujeme 5 minut, zaprášíme moukou a minutku ještě smažíme. Poté přilijeme horký zeleninový vývar a osolíme. Vaříme do změknutí. Hotovou polévku rozmixujeme a podáváme s opečenou uzeninou a pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI