Polévka ze zelí Pak Choi zpět

Ingredience:
zelí Pak choi2 ksmalá cuketa1/2 kscibule1 ks
zeleninový vývar1,2 ldrcený kmín dle chutisůl dle chuti
máslo2 lžíceolej1 lžícepohanková hladká mouka2 lžíce
nakrájené domácí uzené hrst
zelí Pak choi 2 ks, malá cuketa 1/2 ks, cibule 1 ks, zeleninový vývar 1,2 l, drcený kmín dle chuti, sůl dle chuti, máslo 2 lžíce, olej 1 lžíce, pohanková hladká mouka 2 lžíce, nakrájené domácí uzené hrst

Příprava

Doufám, že se na mne Asiaté nebudou zlobit, když jsem Pak Choi použila pro tuto polévku. Většinou se používá jako salát nebo v polévce Pho či v Kimči. Jenže to by moje děti nejedli, tak jsem přistoupila k mixování. Chuť syrového Pak Choi připomíná naše zelí bílé a koupit ho můžete i pod názvy Chinese cabbage nebo Bok choy. U nás by se měl používat název čínské zelí, ale lidi ho často zaměňují se zelím pekingským. Obsahuje zejména vitamin C a A.

Na směsi másla a oleje osmažíme nakrájenou cibuli, cuketu a zelí a okmínujeme. Vše restujeme 5 minut, zaprášíme moukou a minutku ještě smažíme. Poté přilijeme horký zeleninový vývar a osolíme. Vaříme do změknutí. Hotovou polévku rozmixujeme a podáváme s opečenou uzeninou a pečivem.

2016-04-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI