Polévka ze žlutého hrachu zpět

Ingredience:
žlutý půlený hrách (namočený alespoň 5 hodin)250 gceler1/2 ksmenší nebo 1 větší cibule2 ks
česnek8 stroužkůmořská sůl špetkasušená majoránka špetka
extra panenský olivový olej trochumáslo pláteklistová petržel na ozdobu
žlutý půlený hrách (namočený alespoň 5 hodin) 250 g, celer 1/2 ks, menší nebo 1 větší cibule 2 ks, česnek 8 stroužků, mořská sůl špetka, sušená majoránka špetka, extra panenský olivový olej trochu, máslo plátek, listová petržel na ozdobu

Příprava

Pokud jste si mysleli, že si přečtete recept na klasickou hrachovku, tak to se mýlíte. 

Tahle polévka je naprosto odlišná. Je jemná, lehká, zdravá a dietní. Jako večeře je naprosto ideální. Nejen že dokonale zahřeje, ale taky pořádně zasytí a to vše jen za pár kaček.

Jako první nakrájejte cibuli na kostičky, 4 stroužky česneku na plátky a oloupaný celer na větší kostky. V hrnci rozehřejte olej spolu s máslem. Na rozehřátý olej vsypte cibuli s česnekem a restujte, než cibule zesklovatí. Poté přidejte kousky celeru a hrách i s vodou, ve které byl namočený. Pokud jste hrách neměli namočený ve velkém množství vody, přidejte alespoň sklenici či dvě sklenice vody. Osolte a vařte tak dlouho, dokud hrách i celer nezměknou (cca půl hodiny). Poté vše rozmixujte. Pokud je polévka dost hustá, zřeďte ji ještě vodou. Do uvařené polévky přidejte zbylé čtyři stroužky česneku, které jste utřeli se solí a podle chuti přidejte promnutou majoránku. Důkladně polévku promíchejte. Podle chuti ještě dosolte. Podávat můžete jen tak samotné nebo s čerstvým pečivem.

2014-02-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI