Ingredience: | |||||
žlutá paprika | 3 ks | pomeranč | 1 ks | šalotka | 1 ks |
zakysaná smetana | 1 ks | stroužek česneku | 2 ks | čerstvá bazalka | 1 hrstička |
zeleninový vývar | 0,5 litru | olivový olej | 1 lžíce | sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Pečené papriky prostě miluji. Poprvé jsem je ochutnala před lety v Řecku a tehdy mě ta sladká chuť nesmírně překvapila. Dnes se staly běžnou součástí naší kuchyně. Dají se použít jako příloha k masu, vytvoříte z nich skvělou omáčku, pesto, nebo jako v tomto případě polévku.
Polévku můžete podávat také s kousky loupaného rajčete nebo opečenou šunkou.
Papriky dejte opéct pod gril, tak aby na slupce paprik začaly dělat puchýřky. Opečené papriky uzavřete do igelitového sáčku, tak aby se zapařily a slupka pak půjde dobře sloupnout.
Na olivovém oleji lehce orestujte cibuli nakrájenou na kostičky, přidejte nakrájenou oloupanou papriku. Z pomeranče si jemným struhadlem ostrouhejte kůru a dejte si ji stranou do malé misky.
Z pomeranče vymačkejte šťávu a tu nalijte na cibuli s paprikou. Přilijte zeleninový vývar a vařte do měkka. Uvařenou zeleninu rozmixujte dohladka a přidejte dvě lžíce kysané smetany. Dle chuti osolte a opepřete.
Bazalkové lístky společně s česnekem nasekejte na jemno. Smíchejte s pomerančovou kůrou a touto bazalkovou gremolatou ozdobte polévku.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI