Ingredience: | |||||
větší červená řepa + mladé listy, případně řapíky | 1 ks | ředkvičky | svazek | menší salátová okurka | 1 ks |
čerstvý kopr | svazek | zakysaná smetana | 2 kelímky | vývar | 200 ml |
vejce natvrdo | 1 ks | pepř | špetka | sůl | dle chuti |
Tak tuhle záležitost, musíte rozhodně vyzkoušet. Skvělé na osvěžující letní lehkou večeři nebo svačinku. Červená řepa, salátová okurka, ředkvičky, kopr ... luxusní kombinace. Poláci ví, co je dobré. A já už taky. Některé recepty uvádějí variantu pouze s řapíky listů řepy, některé kombinaci bulvy a řapíků , tak jsem zkusila taky, včetně celých mladých listů a je to opravdu lahoda.
Omytou neoloupanou řepu uvaříme, pak ji oloupeme a nahrubo nastrouháme. V kastrůlku ji zalijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájené řapíky a necháme ještě cca 5 minut provařit. Nakonec vhodíme posekané mladé listy. Necháme úplně vychladnout, pak přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, ředkvičky, posekaný kopr a vmícháme smetany nebo smetanu s jogurtem. Dosolíme, opepříme a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny. Podle chuti můžeme ještě okyselit troškou citronové šťávy. Podáváme obložené vařeným vejcem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI