Polský Chlodnik zpět

Ingredience:
větší červená řepa + mladé listy, případně řapíky1 ksředkvičky svazekmenší salátová okurka1 ks
čerstvý kopr svazekzakysaná smetana2 kelímkyvývar200 ml
vejce natvrdo1 kspepř špetkasůl dle chuti
větší červená řepa + mladé listy, případně řapíky 1 ks, ředkvičky svazek, menší salátová okurka 1 ks, čerstvý kopr svazek, zakysaná smetana 2 kelímky, vývar 200 ml, vejce natvrdo 1 ks, pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Tak tuhle záležitost, musíte rozhodně vyzkoušet. Skvělé na osvěžující letní lehkou večeři nebo svačinku.  Červená řepa, salátová okurka, ředkvičky, kopr ... luxusní kombinace. Poláci ví, co je dobré.  A já už taky. Některé recepty uvádějí variantu pouze s řapíky listů řepy, některé kombinaci bulvy a řapíků , tak jsem zkusila taky, včetně celých mladých listů a je to opravdu lahoda.

Omytou neoloupanou řepu uvaříme, pak ji oloupeme a nahrubo nastrouháme. V kastrůlku ji zalijeme  vývarem, přidáme na malé kousky nakrájené řapíky a necháme ještě cca 5 minut provařit. Nakonec vhodíme posekané mladé listy.  Necháme úplně vychladnout, pak přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, ředkvičky, posekaný kopr a vmícháme smetany nebo smetanu s jogurtem. Dosolíme, opepříme a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny. Podle chuti můžeme ještě okyselit troškou citronové šťávy. Podáváme obložené vařeným vejcem. 

2015-06-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI