Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | menší pórek | 1 ks | velká bílá ředkev | 1 ks |
velká kedlubna | 1 ks | brambory | 1 - 2 ks | mletý kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti | voda | 1,5 l | pórek | na ozdobení |
Polévky milujeme a nesmí na našem stole chybět.
Jednoduchá polévka, která u nás doma nikdy nezklame, jemná a velmi chutná. Bílou ředkev jsem si zamilovala, má úžasnou nasládlou chuť, kedlubna zrovna tak. Jakmile dělám objednávku zeleniny, tak kulatá bílá ředkev nesmí chybět. Určitě ji vyzkoušejte, hodí se nejen do polévky, ale i omáčky či k přípravě zálivky na zapečenou zeleninu. Je prostě báječná.
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme očištěnou pokrájenou bílou ředkev, kedlubnu, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Do připravované polévky přidáme mletý kmín a osolíme. Po 5 minutách vaření přidáme pokrájené brambory. Vaříme do změknutí zeleniny a následně rozmixujeme dohladka.
Polévku můžeme ozdobit bylinkami či pokrájeným pórkem.
Přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI