Pórková polévka s bílou ředkví, kedlubnou, bramborou a kmínem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebymenší pórek1 ksvelká bílá ředkev1 ks
velká kedlubna1 ksbrambory1 - 2 ksmletý kmín dle chuti
sůl dle chutivoda1,5 lpórek na ozdobení
České Ghíčko Bio dle potřeby, menší pórek 1 ks, velká bílá ředkev 1 ks, velká kedlubna 1 ks, brambory 1 - 2 ks, mletý kmín dle chuti, sůl dle chuti, voda 1,5 l, pórek na ozdobení

Příprava

Polévky milujeme a nesmí na našem stole chybět.
Jednoduchá polévka, která u nás doma nikdy nezklame, jemná a velmi chutná. Bílou ředkev jsem si zamilovala, má úžasnou nasládlou chuť, kedlubna zrovna tak. Jakmile dělám objednávku zeleniny, tak kulatá bílá ředkev nesmí chybět. Určitě ji vyzkoušejte, hodí se nejen do polévky, ale i omáčky či k přípravě zálivky na zapečenou zeleninu. Je prostě báječná.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme očištěnou pokrájenou bílou ředkev, kedlubnu, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Do připravované polévky přidáme mletý kmín a osolíme. Po 5 minutách vaření přidáme pokrájené brambory. Vaříme do změknutí zeleniny a následně rozmixujeme dohladka. 
Polévku můžeme ozdobit bylinkami či pokrájeným pórkem.

Přeji dobrou chuť.

2016-10-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI