Pórková polévka s krutony zpět

Ingredience:
máslo1 lžícehladká mouka2 lžícestředně velký pórek1 ks
zeleninový vývar (nebo bujón) dle potřeby30% smetana na vaření250 mlbílý pepř dle chuti
muškátový oříšek dle chutisůl dle chuti
máslo 1 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, středně velký pórek 1 ks, zeleninový vývar (nebo bujón) dle potřeby, 30% smetana na vaření 250 ml, bílý pepř dle chuti, muškátový oříšek dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Přemýšlíte, co v týdnu ukuchtit rychlého k véče? U nás doma frčí polévky, které nejen zahřejí, ale i zasytí.

Na másle osmahneme jíšku, do které vložíme ½ množství nakrájeného pórku, který máme k dispozici. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (bujónem) a smetanou. Osolíme, okořeníme trochou bílého pepře (nemusí být), přidáme muškátový oříšek a druhou půlku nakrájeného pórku. Necháme provařit a je hotovo. Pokud někdo chce raději pórkový krém, může polévku umixovat ponorným mixérem.

2019-02-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI