Pórková polévka s mrkví a petrželí s rýžovo tapioka vločkami zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebymrkev2 - 3 kspetržel1 ks
střední pórek1 kssůl dle chutikmín dle chuti
rýžové hvězdičky s tapiokou - risolino1 - 2 hrstivoda dle potřeby
České Ghíčko Bio dle potřeby, mrkev 2 - 3 ks, petržel 1 ks, střední pórek 1 ks, sůl dle chuti, kmín dle chuti, rýžové hvězdičky s tapiokou - risolino 1 - 2 hrsti, voda dle potřeby

Příprava

Jak říkal můj děda, polévka grunt, knedlíky špunt. No, tak u nás tomu tak rozhodně je. Bez polévky, to u nás prostě nejde, náš malý je miluje. Dnes jsem měla po Velikonocích ještě poměrně slušný výběr surovin, mrknul na mě z lednice pórek a krásná mrkvička s petrželkou, kterou jsme koupili před svátky, no a chtěla jsem delší dobu vyzkoušet nové zavářkové těstoviny, takže se šlo čarovat a výsledek byl výborný.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu a hrst pórku, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín. Když je zelenina měkká, přidáme zbylý pórek a zavářkové těstoviny, povaříme 8-10 minut a je hotovo.

2016-04-04 Polévky

Poznámka

Risolino - (bez lepku bez barviv, bez alergenů - rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl).

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI