Ingredience: | |||||
loupaná červená čočka | 130 g | krájená rajčata | 1 plechovka | rajčatová passata | 350 ml |
česnek nakrájený na drobno | 2 stroužky | cibule nakrájená na drobno | 1 ks | střední mrkev nakrájená na kostičky | 2 ks |
nastrouhaný zázvor | cca 1 lžíce | šťáva z 1/2 citronu | dle chuti | kurkuma | 3 lžičky |
kajenský pepř nebo jiné chilli | 1/2 - 1 lžička | koriandr | špetka | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | polévkové koření/bujon | 3 lžíce | lahůdkové droždí | 2 lžíce |
olivový olej | dle potřeby | voda | 1,5 l | kokosové mléko | dle chuti |
Ačkoli ze všeho nejradši prokrastinuju vařením a následnou konzumací, nakonec se dostanu do stavu panického dohánění povinností, a tak hledám tu nejrychlejší cestu, jak se u toho plnohodnotně zasytit. Tahle polévka je hustá a bohatá, jen vidět to není! Zázvor, česnek, chilli navíc zahřeje a ještě vyžene bacila z těla.
1. Na olivovém oleji restujeme cibuli a mrkev.
2. Po pár minutách přidáváme česnek, koření a restujeme ještě asi minutu.
3. Přidáme rajčata, passatu, zázvor, polévkové koření (měla jsem jakousi směs sušené zeleniny) a zalijeme vodou.
4. Přisypeme čočku a vaříme, dokud nezměkne.
5. Nakonec přidáme citronovou šťávu a můžeme doladit kokosovým mlékem, já měla jen sušené a přidala jsem asi 3 lžíce.
6. Podáváme ideálně s čerstvým koriandrem a kokosovým mlékem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI