Rajčatová polévka s cuketou zpět

Ingredience:
rajčata (loupaná celá nebo kousky)1 plechovkacuketa1/2 ksřapíkatý celer kousek
malá cibule1 ksčesnek, oloupaný1 stroužeknastrouhaný parmezán nebo kousky pečeného prmezánu dle chuti
olivový olej3 lžíce
rajčata (loupaná celá nebo kousky) 1 plechovka, cuketa 1/2 ks, řapíkatý celer kousek, malá cibule 1 ks, česnek, oloupaný 1 stroužek, nastrouhaný parmezán nebo kousky pečeného prmezánu dle chuti, olivový olej 3 lžíce

Příprava

Dnešní recept patří mezi moje oblíbené. Obecně rajčatové polévky jsou skvělé jídlo, jsou relativně jednoduché na přípravu a chutnají snad všem. Stačí nám pouze pár základních surovin, jako jsou rajčata, cukety, čerstvá zelenina a parmezán na závěr.

V Itálii jsem se naučila posypávat polévky parmezánem. Je to skvělý tip, protože krásně zvýrazní chuť každé polévky, ať už je to tato rajčatová, známé minestrone nebo vývar s plněnými tortellini. Dnešní recept jsem chtěla trochu obzvláštnit a zkusila jsem místo nastrouhaného sýra jeho pečenou variantu. V Itálii se parmezán i běžně opéká, možná někdy příště pro vás vyzkouším i tento recept. Já jsem si tentokrát vybrala ten kupovaný z la Formaggeria (Cri Cri).

Zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rajčata a necháme bublat na mírném ohni tak 15 minut. Dolijeme vodou a necháme vařit alespoň 1h. Dochutíme solí a pepřem (ev. bujónem). Polévku podáváme posypanou sýrem či s kousky pečeného parmezánu.

2016-12-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI