Ingredience: | |||||
fenykl | 2 větší bulvy | rajčata | 1 kg | menší cibule | 1 ks |
bílé víno | 2 dcl | sekaná fenyklová nať | 2 lžičky | sekaná petrželka | 2 lžičky |
strouhaná kůra z jednoho citronu | česnek | 1 větší stroužek | sůl | dle chuti | |
pepř | špetka | olivový olej | trochu | řecký jogurt | dle potřeby |
Konečně je tady doba čerstvých rajčat. Už třetí týden si užívám na chalupě a každý den mě sousedka zásobuje mísou voňavých a od sluníčka rozpálených rajčat. Navíc jsem několik fenyklů. Kvůli mé dceři volba opět padla na polévku.
Na olivovém oleji orestujte fenykl a cibuli nakrájené na nudličky. Přidejte oloupaná a nasekaná rajčata. Zeleninu zalijte vínem a přidejte přibližně 1,5 l vody. Nechte vařit do měkka a poté rozmixujte. Osolte a opepřete dle chuti.
Připravte si gremolatu, která vznikne prostým smícháním sekaného fenyklu, petrželky, strouhané citronové kůry a česneku nastrouhaného nebo lépe nasekaného na opravdu malé kousíčky.
Polévku podávejte s lžičkou hustého jogurtu a gremolatou.
Při nkupu fenyklu vybírejte takový, který má i zbytky nati.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI