Rajčatová polévka s mozzarelou a bazalkou zpět

Ingredience:
drcená rajčata Alnatura1 plechovka (400 g)keříková rajčata6 ksstřední mrkev2 ks
celer2 řapíkypórek1/2 kscibule1/2 ks
česnek1 stroužekvývarcca 500 mlbazalka + na ozdobení hrst
bobkový list1 ksGhí nebo jiný tuk dle potřebyolivový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuticitronová šťáva dle chuti
třtinový cukr1 lžícemozzarella k podávánípečivo, např. bagetka k podávání
drcená rajčata Alnatura 1 plechovka (400 g), keříková rajčata 6 ks, střední mrkev 2 ks, celer 2 řapíky, pórek 1/2 ks, cibule 1/2 ks, česnek 1 stroužek, vývar cca 500 ml, bazalka + na ozdobení hrst, bobkový list 1 ks, Ghí nebo jiný tuk dle potřeby, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, citronová šťáva dle chuti, třtinový cukr 1 lžíce, mozzarella k podávání, pečivo, např. bagetka k podávání

Příprava

Dnes bylo venku ošklivo a mě se chtělo uvařit něco barevně výrazného. Protože přeci jen člověk prvně jí očima. Zvolila jsem tak rajčatovou polévku, která nás v tom nečase nejen skvěle nasytila, ale i potěšila naše oko, protože v kombinaci s bílou mozzarellou a zelenou bazalkou jsou prostě skvělá barevná trojka.

Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 stupňů a na plech vyložený pečící folií si naskládáme keříková rajčata, ty pokapeme trochou olivového oleje a mírně osolíme a dáme do trouby cca 10 minut. Slupka rajčat hezky praskne a jde krásně sloupnout. Mezitím si v tlakovém hrnci na Ghí osmahneme najemno nakrájenou cibulku, poté přidáme česnek, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a pórek. Vše krátce osmahneme. Poté přidáme drcená rajčata a promícháme, přidáme bazalku a bobkový list, zalijeme vývarem a dáme vařit. Vaříme cca 10 minut do změknutí zeleniny.

Poté z polévky vyjmeme bobkový list. Přidáme oloupaná a vykrojená, opečená keříková rajčata (4 kusy si necháme na ozdobení polévky). Směs osolíme, opepříme, a pokud je třeba trochu osladíme. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Na závěr dochucení zakápneme trochou citrónové šťávy. Nakrájíme si mozzarellu na plátky.

Polévku podáváme s opečeným rajčátkem, plátky mozzarelly, pár lístky bazalky a případně s pečivem např. s nasucho opečenou bagetkou potřenou směsí olivového oleje a nasekané bazalky.

2016-08-11 Polévky

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI