Ingredience: | |||||
rajčata | 1 plechovka (400 g) | cukr | dle chuti | mrkev | 2 ks |
celer | 2 - 3 řapíky | zelené fazolové lusky | 100 g | malá cuketa | 1 ks |
bazalka | hrst | střední cibule | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
kuřecí vývar | 400 ml | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
parmazán | na posypání | bazalkové pesto | dle chuti | olej | dle potřeby |
Zeleninové polévky jsou u nás prostě klasikou. Je úžasné kolik druhů zeleniny je, a proto se nám variace zeleninových polévek nikdy neomrzí. Dnes jsem vybírala nejen podle chuti, ale i podle barev a výsledkem byla nejen pro jazyk chutná, ale i pro oko lahodná zeleninová polévka.
V kastrolu si na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme česnek, mrkev a celer a opékáme, cca po 5 minutách přidáme rajčata z plechovky. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, osladíme lžící cukru. Přidáme i hrst nasekané bazalky a zalijeme kuřecím vývarem. Necháme vařit cca 10 minut. Poté přidáme nakrájené fazolkové lusky a povaříme další cca 2-3 minuty a na závěr přidáme nakrájenou cuketu. Na závěr osolíme a opepříme.
Podáváme s nastrouhaným parmazánem a lžičkou bazalkového pesta.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI