Ingredience: | |||||
mungo fazolky (přes noc namočené) | hrst | velká rajčata | 4 ks | drcená rajčata v plechovce | 400 g |
šalotka | 2 ks | Ghí nebo jiný tuk | dle potřeby | oregano + na zdobení | svazek |
česnek | 2 stroužky | vývar | cca 500 - 600 ml | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | parmazán | k podávání |
Mám ráda takové ty malé pozornosti, co dostáváte od svých známých a jelikož většina z mým známých moc dobře ví, že mám ráda jídlo, jsou těmi pozornostmi právě potraviny. Tak se mi do rukou dostala mísa krásně červeným, voňavých a hlavně chutných rajčat. Udělala jsem z nich mimo jiné i polévku, kterou jsem trochu ozvláštnila mungo fazolkami.
Nejprve si v tlakovém hrnci uvaříme mungo fazolky. Vaříme ve vodě cca 10 minut. Poté si spaříme horkou vodou rajčata a oloupeme slupku a vykrojíme vnitřek (dužinu). Poté si je nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci si na Ghí zesklovatíme šalotku, přidáme nakrájená rajčata, drcená rajčata, stroužky česneku, svazek oregána a zalijeme vývarem. Zavřeme hrnec a vaříme cca 7 minut. Poté přidáme uvařené mungo fazolky, osolíme a opepříme. Vyndáme svazek oregána a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké polévky.
Polévku pak při podávání ozdobíme nastrouhaným parmazánem a případně i čerstvým oregánem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI