Rajčatové pyré zpět

Ingredience:
loupaná rajčata500 gčerstvá rajčata500 gsůl dle chuti
pepř špetkačesnek dle chutibazalka dle chuti
cibule1 ksmrkev1 ksřapíkatý celer dle chuti
rozmarýn na ozdobumáslo2 lžíceolivový olej2 lžíce
zakysaná smetana1 lžíce
loupaná rajčata 500 g, čerstvá rajčata 500 g, sůl dle chuti, pepř špetka, česnek dle chuti, bazalka dle chuti, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, řapíkatý celer dle chuti, rozmarýn na ozdobu, máslo 2 lžíce, olivový olej 2 lžíce, zakysaná smetana 1 lžíce

Příprava

Pokud máte rádi rajčata, je tato polévka pro vás ta pravá. Padne jich tam kilo, takže chuť je opravdu pořádně rajčatová.

Na olivovém oleji orestuj očištšnou zeleninu společně s cibulí.

Přidej všechna rajčata, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře  a nech vařit cca 40 minut .

Polévku propasíruj a na mírném plameni nech vařit cca 5 min. Případně dochuť česnekem, solí nebo pepřem.

Stahni hnrnec z plotny a přidej máslom které nech rozpustit a jemně vmíchej do polévky. Hotovou polévku servíruj ozdobenou zakyasano smetanou a rozmarýnem. Ideálně podávej s domácím chlebem (např. foccacia)

2015-02-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI