Ingredience: | |||||
rajčata | 500 g | olivový olej | 2 lžíce | velká cibule nakrájená nahrubo | 1 ks |
zázvor, oloupaný a nakrájený na plátky | 2,5 cm | česnek nakrájený na jemné plátky | 2 stružky | drcený římský kmín | 1 lžička |
kurkuma | 1 lžička | bobkový list | 4 ks | kvalitní protlak | 100 g |
kokosové mléko (1 plechovka) | 400 g | voda | 400 ml | cukr | 1 lžíce |
chilli paprička nakrájená na jemno | 1 ks | pepř | dle chuti | sůl | dle chuti |
pražené kokosové vločky na ozdobu | 1 lžička | lístky bazalky nebo koriandru | hrst |
Tuhle polévku jsem poprvé ochutnala u nás na Vinopě v rámci jejich vitální kuchyně. Pátrala jsem po receptu, protože mi nečekaně velmi zachutnala, Nicméně místní kuchyně se o svá tajemství nedělí. Nevadí, pátrala jsem a zkoušela a nakonec jsem zjistila že Gordon Ramsay uvařil v podstatě totožnou polévku, asi tolik k výrobnímu tajemství místní restaurace.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI