Ingredience: | |||||
rajčatové pyré | 800 ml | čerstvá pomerančová šťáva | 500 ml | voda | 200 ml |
kůra z citronu | 1 ks | provensálské koření | 2 špetky | olivový olej | 3 lžíce |
česnek | 3 stroužky | jarní cibulka | 2 ks | nasekaný zázvor | 4 cm |
skořice | špetka | muškátový oříšek | špetka | třtinový cukr | 2 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Po úspěšné akci se Zdeňkem Pohlreichem jsem si řekl, že se zase na chvíli postavím za sporák a uvařím pro vás nějakou dobrotu.
Stále čekám na nějaký ten sníh, který by trošku navodil zimní atmosféru, ale asi se jej letos nedočkáme. Proto jsem zvolil recept, který se docela dobře hodí do počasí, které v současné době máme. Barvou a chutí připomíná léto, ale příjemně zahřeje na duši. Jak jsem již naznačil, zvolil jsem teplou úpravu pro únorové počasí, nicméně se touto polévkou můžete docela slušně osvěžit a zasytit i v letních horkých měsících, jelikož je vhodná i ve studené úpravě jako je například Gazpacho (gaspáčo).
Recepty jako tento vzbuzují často nedůvěru. Věřte však, že kombinace ovoce, zeleniny a voňavých bylinek může často vytvořit nezapomenutelné chutě, které vás příjemně překvapí.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm najemno nasekanou cibulku, česnek a zázvor. Chvíli restujeme, abychom chytili barvu, a poté zalijeme rajčatovým pyré, pomerančovou šťávou a dolijeme vodou. Přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl, pepř a přivedeme k varu.
Zhruba po 12 minutách přidáme provensálské koření a citronovou kůru. Vše společně povaříme. V závěru polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a můžeme doladit citronovou šťávou nebo cukrem dle chuti. Ozdobíme jemně nakrájenou jarní cibulkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI