Ingredience: | |||||
ředkivčky | 3 svazky | jablko (ne moc sladké) | 2 ks | střední cibule | 1 ks |
menší brambory | 2 ks | mléko | 2 dcl | vývar | 1 l |
olej | trochu | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Znáte tu nerudovskou otázku "Kam s nimi?" Ano mluvím o ředkvičkách. Každé léto se v té lednici nějak nekontrolovaně množí a nestíháme je konzumovat. Včera bylo rizoto, co bude dnes? No přece polévka. A protože ředkvičková polévka zní sama o sobě dost divně, tak proč ji neudělat ještě divnější a nepřidat do ní jablka. Ne opravdu jsem se nezbláznila Výsledek byl dokonalý nesmírně zajímavý a vlastně vznikly dvě různé polévky.
Veškerou zeleninu a neoloupaná jablka bez jadřinců si nakrájejte na stejně velké kousky. Na vzhledu nezáleží, vše se bude mixovat. Na oleji orestujte cibuli a poté přidejte jablka a ředkvičky a chvíli restujte společně s cibulí. Nakonec přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte cca 10 min do měkka a poté polévku rozmixujte. Do rozmixované polévky přidejte mléko, sůl a pepř dle chuti.
Polévku podávejte s opečenou bagetou a plátky ředkviček.
Pokud polévku necháte vychladit, přidáte plátky ředkviček kopr a třeba kousek uzeného lososa, tak ji můžete podávat jako nezvyklý, ale velice osvěžující letní předkrm, či lehkou svačinu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI