Řepová zelňačka se zázvorem zpět

Ingredience:
červené zelí1/2 hlávkyvelká červená řepa1 ksčervená cibule2 ks
mletý zázvor2 lžičkykoriandr2 lžičkyvývar1 l
hrubozrnná sůl dle chutičtyřbarevný pepř dle chutiolej dle potřeby
zakysaná smetana dle chutinasekané vlašské ořechy dle chuti
červené zelí 1/2 hlávky, velká červená řepa 1 ks, červená cibule 2 ks, mletý zázvor 2 lžičky, koriandr 2 lžičky, vývar 1 l, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti, olej dle potřeby, zakysaná smetana dle chuti, nasekané vlašské ořechy dle chuti

Příprava

V letních dnech nám na oběd mnohdy stačí husté polévky. Chtěla jsem vyzkoušet nějakou novou a tak jsem vyzkoušela kombinaci červené řepy, červeného zelí a voňavého koření, a to koriandru a zázvoru. Tato polévka vás rozhodně zasytí a udělá dobře v bříšku.

Ve vyšším hrnci si rozpálíme olej. Cibule nakrájíme najemno a dáme do hrnce zesklovatět. Pak přidáme koření (zázvor a koriandr), stáhneme plamen a promícháme koření a cibulku. Po chvilce přidáme na menší kousky nakrájené zelí a červenou řepu. Zalijeme vývarem a vaříme cca 35 minut. Tak 10 minut před koncem vaření přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru a provaříme. Poté si část zeleniny dáme stranou a směs rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zbývající částí zeleniny a trochou zakysané smetany a posypeme drcenými ořechy.

2017-08-03 Polévky

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu mlsnakockablog.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI