Ingredience: | |||||
červené zelí | 1/2 hlávky | velká červená řepa | 1 ks | červená cibule | 2 ks |
mletý zázvor | 2 lžičky | koriandr | 2 lžičky | vývar | 1 l |
hrubozrnná sůl | dle chuti | čtyřbarevný pepř | dle chuti | olej | dle potřeby |
zakysaná smetana | dle chuti | nasekané vlašské ořechy | dle chuti |
V letních dnech nám na oběd mnohdy stačí husté polévky. Chtěla jsem vyzkoušet nějakou novou a tak jsem vyzkoušela kombinaci červené řepy, červeného zelí a voňavého koření, a to koriandru a zázvoru. Tato polévka vás rozhodně zasytí a udělá dobře v bříšku.
Ve vyšším hrnci si rozpálíme olej. Cibule nakrájíme najemno a dáme do hrnce zesklovatět. Pak přidáme koření (zázvor a koriandr), stáhneme plamen a promícháme koření a cibulku. Po chvilce přidáme na menší kousky nakrájené zelí a červenou řepu. Zalijeme vývarem a vaříme cca 35 minut. Tak 10 minut před koncem vaření přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru a provaříme. Poté si část zeleniny dáme stranou a směs rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zbývající částí zeleniny a trochou zakysané smetany a posypeme drcenými ořechy.
Inspirovala jsem se na webu mlsnakockablog.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI