Rukolová polévka zpět

Ingredience:
rukola1/2 balíčkudomácí zeleninový vývar1/2 lsmetana1 kelímek
sůl dle chutipepř dle chuti
Jíška:
máslo dle potřebyhladká mouka dle potřeby
rukola 1/2 balíčku, domácí zeleninový vývar 1/2 l, smetana 1 kelímek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, máslo dle potřeby, hladká mouka dle potřeby

Příprava

Máte rádi rukolu? Někdo ji má rád, jiný k ní má odpor. Pro ty, co ji mají rádi jako já, mám tip na dobrou polévku. 

Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme. Pokud nemáte vývar, použijte kostku zeleninového kuchárku, je dobrý a bez konzervantů, občas ho ráda používám. Přidáme rukolu a povaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme smetanu. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem. Podáváme s kuskusovými knedlíčky nebo opečenými krutonky.

2018-01-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI