Ingredience: | |||||
rybí filé | cca 500 g | kořenová zelenina | dle potřeby | mražený hrášek | dle potřeby |
máslo | kousek | hladká mouka | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | česnek | dle chuti | smetana | 1 kelímek |
šafrán | špetka | bobkový list | 2 ks | pepř | 4 kuličky |
Miluji rybí polévky a zrovna tahle patří mezi mé oblíbené.
Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Poté přecedíme a rybí maso uchováme v teple. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a zalijeme vývarem z ryb. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a šafrán a provaříme. Přidáme ještě hrášek a smetanu. Podle potřeby dochutíme polévkovým kořením. Rybu dáme na talíře a přelijeme horkou polévkou. Podáváme s opečenými krutony.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI