Ingredience: | |||||
větší brambory | 2 ks | tuřín | 1 bulva | cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | sladká nebo kysaná smetana | 4 lžíce | mražený hrášek | dle potřeby |
Tuřín je další stará, zapomenutá zelenina, která se po dlouhé roky používala spíš jako krmivo pro dobytek. Má široké využití, dá se péct, nebo ušlehat na pyré. Chuť má jemně štiplavou, trochu jako mladý kedluben A o tom, že nejsem sama, kdo opětovně objevil kouzlo tuřínu svědčí i fakt, že letos na jaře byly jeho semínka v každém zahradnictví beznadějně vyprodány.
Veškerou zeleninu kromě hrášku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka a přimícháme smetanu dle chuti. Pro starší děti a dospělé přidáme hrášek, osolíme a opepříme, vhodný je i muškátový oříšek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI