Silný domácí vývar z hovězího žebra s nudlemi a bylinkami zpět

Ingredience:
hovězí žebra650 gmrkev dle chutipetržel dle chuti
řapíkatý celer dle chuticherry rajčátko1 kscibule1 ks
sůl dle chutipepř dle chutibylinky dle chuti
kurkuma špetkamuškátový květ špetkanudle nebo domácí drobenka dle chuti
hovězí žebra 650 g, mrkev dle chuti, petržel dle chuti, řapíkatý celer dle chuti, cherry rajčátko 1 ks, cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bylinky dle chuti, kurkuma špetka, muškátový květ špetka, nudle nebo domácí drobenka dle chuti

Příprava

Protože jsme "polévková rodina", chyběl nám na dovolené takový pořádný český silný vývar. Hned po příjezdu domů jsme si pochutnali na tomto vývaru z hovězího žebra. 

Omyté hovězí žebro vložíme do tlakového hrnce s očištěnou zeleninou, špetkou soli, kořením a bylinkami. Tlakujeme cca 20 minut. Po této době vývar přecedíme. Zeleninu a obrané měkké maso z hovězího žebra pokrájíme na malé kousky a vložíme zpět do vývaru. Přidáme uvařené a scezené polévkové nudle a pokrájené bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s petrželkou.

2018-10-01 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI