Silný slepičí vývar se zeleninou a domácími nudlemi zpět

Ingredience:
slepice1 ksneloupaná cibule1 kskurkuma špetka
celý pepř5 ksbarevný pepř5 kuličekceler1/2 ks
mrkev2 ksmražený hrášek hrstpetržel i s natí1 ks
bujon dle potřebyvoda dle potřebylibeček dle chuti
petrželka dle chutidomácí nudle dle potřeby
slepice 1 ks, neloupaná cibule 1 ks, kurkuma špetka, celý pepř 5 ks, barevný pepř 5 kuliček, celer 1/2 ks, mrkev 2 ks, mražený hrášek hrst, petržel i s natí 1 ks, bujon dle potřeby, voda dle potřeby, libeček dle chuti, petrželka dle chuti, domácí nudle dle potřeby

Příprava

Poslední dobou miluji vývary (slepičí, vepřový, hovězí). Ono na tom opravdu něco je, když naše babičky říkaly, že bez polévek není oběd, já si ho dávám teď i 2x denně. Někdy nepotřebuji ani další jídlo.

Slepici omyjeme, očistíme, opět opláchneme a naporcujeme. Když chceme, aby byl vývar silný, je potřeba, aby slepice byla zcela ponořena do vody. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, špetku kurkumy, všechno koření a petržel s natí. Můžeme přidat i bujon. Vaříme, tlakujeme na pomalém plameni cca 25-30 minut (pokud vaříme polévku jen tak bez tlakového hrnce v nádobě, pak vývar vaříme cca 2 hodiny). 
Polévku přecedíme, zeleninu pokrájíme na kostičky, část zeleniny vrátíme zpět do polévky a přidáme zavařit i hrášek.
Slepici vyjmeme, maso obereme, část obraného masa ze slepice přidáme do polévky.
Polévku osolíme, opepříme a přidáme nadrcené snítky libečku nebo petrželky. Krátce povaříme.
Zavaříme uvařené, scezené domácí nudle.

2017-01-09 Polévky

Poznámka

Druhou část pokrájené zeleniny a obraného masa ze slepice pak můžeme použít třeba do rizota.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI