Ingredience: | |||||
slepice | 1 ks | neloupaná cibule | 1 ks | kurkuma | špetka |
celý pepř | 5 ks | barevný pepř | 5 kuliček | celer | 1/2 ks |
mrkev | 2 ks | mražený hrášek | hrst | petržel i s natí | 1 ks |
bujon | dle potřeby | voda | dle potřeby | libeček | dle chuti |
petrželka | dle chuti | domácí nudle | dle potřeby |
Poslední dobou miluji vývary (slepičí, vepřový, hovězí). Ono na tom opravdu něco je, když naše babičky říkaly, že bez polévek není oběd, já si ho dávám teď i 2x denně. Někdy nepotřebuji ani další jídlo.
Slepici omyjeme, očistíme, opět opláchneme a naporcujeme. Když chceme, aby byl vývar silný, je potřeba, aby slepice byla zcela ponořena do vody. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, špetku kurkumy, všechno koření a petržel s natí. Můžeme přidat i bujon. Vaříme, tlakujeme na pomalém plameni cca 25-30 minut (pokud vaříme polévku jen tak bez tlakového hrnce v nádobě, pak vývar vaříme cca 2 hodiny).
Polévku přecedíme, zeleninu pokrájíme na kostičky, část zeleniny vrátíme zpět do polévky a přidáme zavařit i hrášek.
Slepici vyjmeme, maso obereme, část obraného masa ze slepice přidáme do polévky.
Polévku osolíme, opepříme a přidáme nadrcené snítky libečku nebo petrželky. Krátce povaříme.
Zavaříme uvařené, scezené domácí nudle.
Druhou část pokrájené zeleniny a obraného masa ze slepice pak můžeme použít třeba do rizota.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI