Silný vývar z morkových kostí a kořenové zeleniny zpět

Ingredience:
morkové kosti2 ksnaložená nastrouhaná kořenová zelenina v soli dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutislupka od cibule dle chutipaprika1 ks
rajče1 ksjarní cibulka1 ksmražený hrášek dle chuti
těstovinová rýže dle potřeby
morkové kosti 2 ks, naložená nastrouhaná kořenová zelenina v soli dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, slupka od cibule dle chuti, paprika 1 ks, rajče 1 ks, jarní cibulka 1 ks, mražený hrášek dle chuti, těstovinová rýže dle potřeby

Příprava

Pokud máte chuť na pořádně silný vývar, není nic lepšího než jej připravit z morkových kostí, které jsou v případě vývaru nenahraditelnou surovinou.

Morkové kosti uvaříme společně s paprikou, rajčetem, slupkou od cibule a jarní cibulkou. Kosti vyjmeme a ponecháme si morek na knedlíčky.

Do vzniklého vývaru přidáme naloženou strouhanou zeleninu v soli (nebo čerstvou zeleninu), kterou předem propláchneme od soli a zavaříme těstovinovou rýži. 

Přidáme hrášek a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme nať z jarní cibulky.

2017-08-17 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI