Ingredience: | |||||
vepřové masité kosti | 600 g | mrkev | 2 ks | petržel | 1 ks |
pórek | dle chuti | řapíkatý celer | dle chuti | mražený hrášek | hrst |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | bobkový list | 2 ks |
celý pepř | 2 kuličky | kurkuma | špetka | voda | dle potřeby |
nudle | na zavaření | petrželka | dle chuti | pažitka | dle chuti |
Nevím proč, ale takto to mám celý svůj život. V zimě i v létě, když mám uvařenou polévku, jsem ráda, že mám něco teplého v žaludku k obědu i k večeři. Ať už se jedná o zeleninové či masové vývary, polévky mi vždy pěkně uklidní žaludek a je mi po nich skvěle.
Vepřové kosti uvaříme s vodou a kořením doměkka. Polévku přecedíme. Do čistého vývaru vložíme pokrájenou zeleninu. Zavaříme hrášek na cca 5 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme uvařené scezené nudle.
Nakonec ještě přidáme petrželku a pažitku a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI