Silný vývar z vepřových kostí s barevnou zeleninou a nudlemi zpět

Ingredience:
vepřové masité kosti600 gmrkev2 kspetržel1 ks
pórek dle chutiřapíkatý celer dle chutimražený hrášek hrst
sůl dle chutipepř dle chutibobkový list2 ks
celý pepř2 kuličkykurkuma špetkavoda dle potřeby
nudle na zavařenípetrželka dle chutipažitka dle chuti
vepřové masité kosti 600 g, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, pórek dle chuti, řapíkatý celer dle chuti, mražený hrášek hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bobkový list 2 ks, celý pepř 2 kuličky, kurkuma špetka, voda dle potřeby, nudle na zavaření, petrželka dle chuti, pažitka dle chuti

Příprava

Nevím proč, ale takto to mám celý svůj život. V zimě i v létě, když mám uvařenou polévku, jsem ráda, že mám něco teplého v žaludku k obědu i k večeři. Ať už se jedná o zeleninové či masové vývary, polévky mi vždy pěkně uklidní žaludek a je mi po nich skvěle.

Vepřové kosti uvaříme s vodou a kořením doměkka. Polévku přecedíme. Do čistého vývaru vložíme pokrájenou zeleninu. Zavaříme hrášek na cca 5 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme uvařené scezené nudle. 

Nakonec ještě přidáme petrželku a pažitku a můžeme podávat.

2018-05-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI