Ingredience: | |||||
vepřové kosti | 4 ks | mrkev | dle potřeby | petržel | 1 ks |
celer | 1/2 ks | kurkuma | špetka | cherry rajčátka | 2 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | bobkový list | 2 ks |
nové koření | 2 - 4 kuličky | petrželka | dle chuti | ||
Nočky: | |||||
vejce | 2 ks | sůl | dle chuti | hrubá mouka nebo krupička | dle konzistence |
Když vařím vývar, přidávám do něj slupku z cibule nebo rajčata, abych měla polévka nejen krásnou barvu, ale i výbornou chuť a pořádnou sílu.
Do tlakového hrnce vložíme kosti, oškrábanou kořenovou zeleninu, snítku celerové a petrželové natě, bobkové listy, koření, rajčata a sůl.
Zavřeme poklicí a tlakujeme cca 20 minut. Když sundáme poklici, přecedíme zeleninu, vyndáme koření a kosti. Zeleninu pokrájíme na kousky, rajčátka nám dodají pěknou barvu i chuť a vše pokrájené vložíme zpět do vývaru.
Můžeme také zeleninu vyjmout a povařit ve vývaru ještě jinou zeleninu.
Zavaříme do vývaru noky z vajec a hrubé mouky (krupičky).
Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI