Silný vývar z vepřových kostí se zeleninou a nočky zpět

Ingredience:
vepřové kosti4 ksmrkev dle potřebypetržel1 ks
celer1/2 kskurkuma špetkacherry rajčátka2 ks
sůl dle chutipepř dle chutibobkový list2 ks
nové koření2 - 4 kuličkypetrželka dle chuti
Nočky:
vejce2 kssůl dle chutihrubá mouka nebo krupička dle konzistence
vepřové kosti 4 ks, mrkev dle potřeby, petržel 1 ks, celer 1/2 ks, kurkuma špetka, cherry rajčátka 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bobkový list 2 ks, nové koření 2 - 4 kuličky, petrželka dle chuti, vejce 2 ks, sůl dle chuti, hrubá mouka nebo krupička dle konzistence

Příprava

Když vařím vývar, přidávám do něj slupku z cibule nebo rajčata, abych měla polévka nejen krásnou barvu, ale i výbornou chuť a pořádnou sílu.

Do tlakového hrnce vložíme kosti, oškrábanou kořenovou zeleninu, snítku celerové a petrželové natě, bobkové listy, koření, rajčata a sůl. 

Zavřeme poklicí a tlakujeme cca 20 minut. Když sundáme poklici, přecedíme zeleninu, vyndáme koření a kosti. Zeleninu pokrájíme na kousky, rajčátka nám dodají pěknou barvu i chuť a vše pokrájené vložíme zpět do vývaru. 

Můžeme také zeleninu vyjmout a povařit ve vývaru ještě jinou zeleninu. 

Zavaříme do vývaru noky z vajec a hrubé mouky (krupičky).

Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat.

2018-01-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI