Ingredience: | |||||
salátová okurka | 2 ks | smetana ke šlehání | 250 ml | mléko | 400 ml |
kopr | 2 lžíce | limetka | 1 ks | olivový olej | 100 ml |
sůl | dle chuti | bílý pepř | špetka | listy salátu | na dekoraci |
Inspirováno kuchařem Honzou z kulinárního studia Cocino Rivero, který ale polévku připravoval z výrobků Alpro.
Limetku řádně omyjeme a ostrouháme z ní kůru, kterou smícháme s olivovým olejem.
Dvě okurky oloupeme a rozmixujeme spolu se smetanou, pak přilijeme mléko. Přidáme jemně nasekaný kopr, podle chuti limetkovou šťávu, pepř a sůl.
Polévku uložíme do chladna alespoň na dvě hodiny.
Okurku, která nám zbyla k dekoraci, oloupeme a nakrájíme na špalíky vysoké asi 4 cm. Částečně z nich vykrojíme semínka, aby nám vznikl "kalíšek". Ten pak naplníme menšími opranými listy salátu a snítou kpru, můžeme doplnit měsíčkem limety nebo citronu).
Na pěkný hluboký talíř nalijeme polévku a doprostřed postavíme okurkový kalíšek. Polévku zakápneme ochuceným olejem a podáváme samotnou nebo s tmavým pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI