Slavnostní okurková polévka s limetkovým olejem (studená) zpět

Ingredience:
salátová okurka2 kssmetana ke šlehání250 mlmléko400 ml
kopr2 lžícelimetka1 ksolivový olej100 ml
sůl dle chutibílý pepř špetkalisty salátu na dekoraci
salátová okurka 2 ks, smetana ke šlehání 250 ml, mléko 400 ml, kopr 2 lžíce, limetka 1 ks, olivový olej 100 ml, sůl dle chuti, bílý pepř špetka, listy salátu na dekoraci

Příprava

Inspirováno kuchařem Honzou z kulinárního studia Cocino Rivero, který ale polévku připravoval z výrobků Alpro.

Limetku řádně omyjeme a ostrouháme z ní kůru, kterou smícháme s olivovým olejem.

Dvě okurky oloupeme a rozmixujeme spolu se smetanou, pak přilijeme mléko. Přidáme jemně nasekaný kopr, podle chuti limetkovou šťávu, pepř a sůl.

Polévku uložíme do chladna alespoň na dvě hodiny.

Okurku, která nám zbyla k dekoraci, oloupeme a nakrájíme na špalíky vysoké asi 4 cm. Částečně z nich vykrojíme semínka, aby nám vznikl "kalíšek". Ten pak naplníme menšími opranými listy salátu a snítou kpru, můžeme doplnit měsíčkem limety nebo citronu).

Na pěkný hluboký talíř nalijeme polévku a doprostřed postavíme okurkový kalíšek. Polévku zakápneme ochuceným olejem a podáváme samotnou nebo s tmavým pečivem.

2015-05-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI