Smetanová česnečka s tymiánem a krutony zpět

Ingredience:
česnek1 palicezeleninový vývar1 lstředně velké brambory6 ks
větší cibule1 kshladká mouka3 lžícemáslo + 1 lžíce na závěrcca 5 lžíce
sůl dle chutimletý černý pepř dle chutisušený medvědí česnek1 lžíce
tymián1 lžičkasmetana ke šlehání250 mlpetrželka na ozdobu
krutony dle potřeby
česnek 1 palice, zeleninový vývar 1 l, středně velké brambory 6 ks, větší cibule 1 ks, hladká mouka 3 lžíce, máslo + 1 lžíce na závěr cca 5 lžíce, sůl dle chuti, mletý černý pepř dle chuti, sušený medvědí česnek 1 lžíce, tymián 1 lžička, smetana ke šlehání 250 ml, petrželka na ozdobu, krutony dle potřeby

Příprava

Česnečka je klasika. Ale už jste ochutnali smetanovou variantu?

Na másle zpěníme cibulku a přidáme mouku. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar. Přidáme nakrájené brambory a trochu soli. Po uvaření brambor vmícháme tymián, medvědí česnek a stroužky prolisovaného česneku. Pak do polévky vlijeme smetanu ke šlehání a odstavíme.

Nakonec do horké polévky přidáme lžíci studeného másla a necháme je rozpustit. Podáváme se smaženými krutony.

2016-10-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI