Smetanová jemně pikantní polévka z dýně hokkaido zpět

Ingredience:
malá dýně hokkaido1 kszeleninový vývar ( bujón)1 lvětší cibule2 ks
česnek2 stroužkymáslo2 lžícesmetana ke šlehání1 ks
bílý pepř1/4 lžičkypaprika mletá sladká1/2 lžičkykari1/4 lžičky
mletý zázvor1/4 lžičkycukr1/4 lžičkysůl1 špetka
malá dýně hokkaido 1 ks, zeleninový vývar ( bujón) 1 l, větší cibule 2 ks, česnek 2 stroužky, máslo 2 lžíce, smetana ke šlehání 1 ks, bílý pepř 1/4 lžičky, paprika mletá sladká 1/2 lžičky, kari 1/4 lžičky, mletý zázvor 1/4 lžičky, cukr 1/4 lžičky, sůl 1 špetka

Příprava

Mám pro vás tip na úžasnou podzimní polévku. Polévka dost zasytí, takže ji doporučuji jako hlavní chod k večeři. Pokud vaříte polévku i pro děti, vynechte raději chilli a uberte česnek.

Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a vložíme na kostky pokrájenou dýni Hokkaidó (zbavenou jádřinců ale neloupanou, nebojte, slupka vařením změkne ). Směs chvilku restujeme a pak zalijeme vývarem.
Přidáme sůl, česnek, cukr a koření a necháme vařit do změknutí (dýně se začne rozpadat). Vaří se cca 30 minut. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme smetanu, necháme povařit asi 2 minuty a je hotovo.

Polévku na talíři dozdobíme smetanou a můžeme přidat upražená dýňová nebo slunečnicová semínka. Také lze přidat dozlatova osmažené krutóny.

2020-11-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI