Smetanová jemně pikantní polévka z dýně hokkaido zpět

Ingredience:
malá dýně Hokkaido1 kszeleninový vývar1 lvětší cibule2 ks
česnek2 stroužkymáslo2 lžícesmetana ke šlehání1 ks
bílý pepř1/4 lžičkysladká paprika1/4 lžičkykari1/4 lžičky
mletý zázvor1/4 lžičkycukr1/4 lžičkysůl1 špetka
chilli1 špetka
malá dýně Hokkaido 1 ks, zeleninový vývar 1 l, větší cibule 2 ks, česnek 2 stroužky, máslo 2 lžíce, smetana ke šlehání 1 ks, bílý pepř 1/4 lžičky, sladká paprika 1/4 lžičky, kari 1/4 lžičky, mletý zázvor 1/4 lžičky, cukr 1/4 lžičky, sůl 1 špetka, chilli 1 špetka

Příprava

Mám pro vás tip na úžasnou podzimní polévku z dýně. Věřím, že si ji zamilujete, jako my u nás doma. 

Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a vložíme na kostky pokrájenou dýni Hokkaidó (zbavenou jádřinců ale neloupanou, nebojte, slupka vařením změkne ). Směs chvilku restujeme a pak zalijeme vývarem.
Přidáme sůl, česnek, cukr a koření a necháme vařit do změknutí (dýně se začne rozpadat).
Vaří se cca 30 minut. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme smetanu, necháme povařit asi 2 minuty a je hotovo.
Polévku na talíři dozdobíme smetanou a můžeme přidat pražená dýňová nebo slunečnicová semínka. Také lze přidat dozlatova osmažené krutóny.

Dobrou chuť!
2022-10-05 Polévky

Poznámka

VENDY TIP! Polévka dost zasytí, takže ji doporučuji jako hlavní chod k večeři. Pokud vaříte polévku i pro děti, vynechte raději chilli a uberte česnek.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI