Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky zpět

Ingredience:
zelené fazolky250 gčesnek2 stroužkyolivový olej1 lžíce
rýžová smetna100 mlvývar200 mlsaturejka2 - 3 snítky
sůl dle chutipepř dle chuti
zelené fazolky 250 g, česnek 2 stroužky, olivový olej 1 lžíce, rýžová smetna 100 ml, vývar 200 ml, saturejka 2 - 3 snítky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Fazolky na smetaně jsou klasika akorát, že kromě mě je u nás doma nikdo moc nemusí. Což je škoda. Tak jsem přemýšlela jak je udělat tak trochu jinak a hlavně, aby chutnaly. Zkusila jsem tudíž podobu husté polévky, která je u nás velmi oblíbená. Přidala jsem i saturejku, což je úžasná bylinka, která se přidává k luštěninám hlavně kvůli tomu, aby nenadýmaly. Jídlu dodala tato bylinka i příjemnou chuť a vůni.

Troubu si nejdříve rozehřejeme na 190 °C. Pokud máme zmrazené fazolky, tak prolijeme vařící vodou (pokud čerstvé není třeba), odkrájíme konce a špičky a poté takto nachystané fazolky smícháme s utřeným česnekem a olivovým olejem. Trochu osolíme a opepříme.

Fazolky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut na 190 °C. Poté dáme fazolky do hrnce a zalijeme je vývarem a rýžovou smetanou. Pár si jich dáme sranou. Ty pak nakrájíme na větší kousky a ozdobíme s nimi polévku. Vše společně rozmixujeme tyčovým mixérem. Ještě přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Dle potřeby dosolíme a dopepříme. Na závěr ozdobíme nakrájenými kousky fazolek a podáváme například s opečeným toastem (u nás děti milují tyto smajlíky) nebo celozrnným pečivem.

2016-10-17 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI