Ingredience: | |||||
oranzovej lupanej sosovice | 150 ml (1/2 hrnceka) | olivovy olej | trochu | rimskej rasce tmavej | 1/3 lyzycky |
susena cervena chilli papricka | 1 ks | jarnej cibulky | 4 stonky | velka paradajka | 1 ks |
vody (alebo zeleninovy vyvar: hrncek pouzite ten isty pri merani mnozstva sosovice) | 2 hrnceky | kokosoveho mlieka | 2 lyzice | sol | dle chuti |
cerstvej korandrovej vnate | 1 hrst | uvareneho cicera (ten sa neoplati varit len kvoli tejto polievke, kedze je to len hrst: okrem polievky som mala v plane tiez cicerove kari) | 1 hrst |
Polévka, která vás díky obsahu luštěnin řádně zasytí....
Cicer si na noc namacame a rano uvarime v tlakovom hrnci domakka. Trva to maximalne 20 minut.
V hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridame rimsku rascu a nechame ju rozvonat. Potom pridame chilli papricku a nadrobno nakrajanu cibulkovu cast jarnych cibuliek. 2 minuty restujeme na miernom ohni.
Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku, sosovicu a premiesame.
Vsetko to zalejeme vodou (alebo vyvarom), osolime a privedieme do varu. Ohen zmiernime a polievku varime asi 15 minut, kym sosovica nie je makka. Potom paradajky aj sosovicu trocha roztlacime. Ak chcete pouzit mixer, mozete si ju vymixovat dohladka.
Pridame kokosove mlieko a koriandrovu vnat, prejdeme varom a hrniec dstavime z ohna.
Do hotovej polievky vhodime za hrst uvareneho cicera a mozeme ihned podavat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI